Consulaat Adres Openingstijden
Thailand
(Nederland)

Klik hier voor VISUM AANVRAAG formulier in pdf formaat
Consulaat van Thailand
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag

T. 0031(0)70 3450766
T. 0031(0)70 3459703
www.thaiconsulate-amsterdam.org

Ma t/m vr van 10:00 tot 12:00 u

Nederlanders hebben voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen geen visum vooraf nodig, mits in bezit van een ticket met gereserveerde terug- of doorreis.

 

Aanvraagtermijn:
Behandeling duurt 4 werkdagen ( geen standaard spoedprocedure)

Max. Mogelijkheden:
Zakelijk: Multiple entry geldig tot 12 maanden na afgifte; maximaal verblijf 90 dagen
Toeristisch: Double entry: geldig tot 3 maanden na afgifte; maximaal verblijf 60 dagen
Non-immigrant: Multiple entry geldig tot 12 maanden na afgifte; maximaal verblijf 90 dagen

Benodigdheden:

  • Een formulier (VOLLEDIG INGEVULD) met een pasfoto 
  • Geldig paspoort (minimaal 6 maanden na vertrek naar Thailand) en bovendien nog een kopie van het paspoort
  • Toeristisch en zakelijk: boekingsbewijs van reisbureau met reis- en hotelbevestiging
  • Zakelijk: 1) uitnodiging van het Thaise bedrijf op briefpapier met duidelijke omschrijving van de reden van de reis, gegevens van de aanvrager, verder de gegevens van de aan te vragen visum en een KOPIE VAN ID-bewijs van de ondertekenaar van het Thaise bedrijf,  2) een garantiebrief van het Nederlandse bedrijf, waarin opgenomen doel van de reis en de te bezoeken firma of instelling in Thailand. 3) uittreksel KvK van Nederlandse bedrijf
  • Multiple entry zakelijk: 1) Uitnodiging met overzichtelijk schema van de geplande bezoeken gedurende de termijn van het aangevraagde visum 2) Garantiebrief in overeenstemming met de uitnodiging 3) Bedrijfsregistratie van Thaise bedrijf, inclusief financieel jaaroverzicht en bewijs van belastingbetaling. Let erop dat alles recent is: gezien de afwijkende thaise jaartelling in overleg met de thaise contactpersoon.
  • Non-immigrant: brief van Thais bedrijf waarin opgenomen waar salaris wordt betaald
  • Familiebezoek: trouwboekje

Tarieven

Toeristisch single 3 maand: 30,00 (tijdelijk gratis)

Toeristisch multiple 6 maand: 150,00 

Zakelijk single 3 maand: 60,00

Zakelijk multiple 6 maand: 150,00 (tijdelijk gratis)

 

Bijzonderheden:
Non-immigrantvisa worden alleen verstrekt aan zaken- of familiebezoek
Non-immigrantvisa kunnen ter plaatse verlengd worden.