Consulaat Adres Openingstijden
Indonesië
(Nederland)



Visum aanvraag formulier direct via de site:
www.visa4indonesia.nl
Machtigingsformulier klik hier ...
Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag

T. 0031(0)70-3108171
T. 0031(0)70-3108169
F. 0031(0)70-3643331

www.visa4indonesia.nl
Ma t/m vrij van 09:00 tot 13:00

 

Voor Indonesie is tot 30 dagen geen visum meer nodig. Voor langere verblijven is vooraf een visum nodig

 

Aanvraagtermijn:
- behandeling duurt 4 werkdagen (spoedprocedure niet mogelijk)


Mogelijkheden:

- zakelijk: multiple entry mogelijk, dan toestemming immigratiedienst noodzakelijk.
- toeristisch: single entry geldig voor een verblijf van 60 dagen, 3 maanden geldig;

Benodigdheden:
- 1 formulier via www.visa4indonesia.nl invullen, printen en 1 pasfoto
- geldig paspoort (6 maanden geldig na binnenkomst in Indonesië)
- Zakelijk: uitnodigingsbrief van Indonesisch bedrijf, inclusief kopie recent KTP (is ID-bewijs) van de ondertekenaar + garantiebrief van het Nederlandse bedrijf waarvoor aanvrager werkzaam + boekingsverklaring.
Voor multiple entry is authorisatie van immigration departement nodig.
- Toeristisch: boekingsbewijs of kopie ticket, waarbij aangegeven datum van binnenkomst en verlaten van Indonesie. Toeristen 60+ hebben een reisverzekering en pensioenpapieren nodig.
- Familiebezoek: uitnodigingsbrief (met KTP van uitnodiger), verzekeringsbewijs + bewijs van voldoende financiële middelen

Bijzonderheden:
- Voor het bezoeken van sommige categorieën bedrijven is autorisatie nodig van de Indonesische overheid, daarvoor wordt door de ambassade een fax naar Indonesië gestuurd (kosten EUR 50,00).
- Multiple entry- visa worden pas verstrekt na vele single entry-visa aangevraagd te hebben of indien de sponsor in Indonesië dit via het ministerie van buitenlandse zaken in Jakarta regelt (dan is één single entry voldoende).