Consulaat Adres Openingstijden
Kazachstan
(Nederland)

Klik hier voor VISUM AANVRAAG formulier in pdf formaat
en tevens de bijlage
Consulaat van Kazachstan
Nieuwe Parklaan 69
2597 LB Den Haag

T. 0031(0)70 3634757.
F. 0031(0)70 3614683

www.gokazakhstan.com

Ma t/m vr van 09.30 – 13.00 u

Aanvraagtermijn:
Behandeling duurt 7 werkdagen (spoedprocedure mogelijk)

Max. Mogelijkheden:
Zakelijk: Multiple entry: volgens uitnodiging van ministerie via zakenrelatie aangevraagd
Toeristisch: Double entry: volgens hotelbevestiging of uitnodiging door toeristenorganisatie
Privé: Single entry: volgens OVIR-uitnodiging

Benodigdheden:

  • Een formulier
  • 1 pasfoto
  • Geldig paspoort, geldig tot 6 maanden na terugkeer.
  • Toeristisch: een hotelbevestiging en voucher voor de duur van het verblijf
  • Zakelijk: zakenrelatie in Kazachstan vraagt toestemming aan bij Buitenlandse Zaken in Kazachstan. Deze toestemming wordt door Buitenlandse zaken aan het consulaat in Brussel bevestigd onder een registratienummer. Dit nummer geeft de zakenrelatie aan de aanvrager door die het bij zijn aanvraag dient te vermelden. Zonder nummer geen visum.
  • Familiebezoek: is een originele OVIR-uitnodiging nodig.
  • Kopie 1e bladzijde van het paspoort

Bijzonderheden:
Visa worden afgegeven op basis van de toestemming uit Almaty, niet op basis van de aanvraag: Als er toestemming is voor een multiple en men vraagt een single entry aan krijgt en betaalt men een multiple.

Indien er geen officiële uitnodiging is, is er een brief nodig gericht aan de ambassade waarin een uitleg staat over het doel en de duur van het verblijf, en alle paspoort gegevens. Dit geld zowel voor zaken als toeristen, en moet origineel zijn. Hiervoor dient gebruik gemaakt te worden van bijgaand formulier.

Indien een visum geweigerd wordt en de vooruit betaalde kosten niet gerestitueerd worden.

Bij triple en multiple entry is een aidsverklaring nodig (of een eenvoudigere doktersverklaring)

Bij verblijf langer dan 72 uur dient men zich te laten registreren.